Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 21:33 - Митрополит Теодосий: Турция вкарва ислямските терористи избиващи християните в Сирия
Автор: rrosso Категория: История   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
3




На 1 ноември митрополитът на Севастия в Православната църква на Йерусалим Теодосий, изнесе лекция в Стара Загора на тема „Положението на християнското население в държавите от „арабската пролет“ и по-специално – в Сирия“. Част от словото на духовника предаде вестник  „Старозагорски новини”. Ето някой от най-важните неща, които митрополитът каза:


„Това, което става в Сирия, може да бъде определено като катастрофа. Много села и цели региони, които са били православни, вече не съществуват. Около половин милион християнско население е напуснало Сирия през тези години. Преди три седмици бях в Сидней, Австралия – където само за един месец дойдоха 50 000 православни сирийци. Проблемът в Малула се повтаря на много места. В Малула група фанатизирани мюсюлмани изгониха всички жители от домовете им, убиха няколко християни, влязоха в историческия манастир на Св. Текла, заплашиха игуменката и сестрите, че ако не сменят вярата си, ще бъдат обезглавени. Сестрите упорстват и въпреки заплахите, са готови да останат в светата обител. В Сирия са избити много свещеници, монаси и монахини. Преди два дни беше убит един църковен певец, влизайки в църквата. Спрели са го пред храма и са му отрязали главата“, каза митрополитът.

По думите му, онова, което се предава по телевизиите, не винаги е истина. „Чувате различни неща, но реалността е друга. От Турция се внасят оръжията. От там пристигат фанатизирани мюсюлмани от Афганистан, Пакистан и други страни, за да изгонят християните и да превърнат Сирия в мюсюлманска държава. Турция всячески ги улеснява на границата, за да влязат в страната. Всички работещи фабрики в граничния град Хале бяха прехвърлени в Турция. Структури на Ал Кайда влизат свободно от там, като получават заповеди къде да отидат и какво да правят. Опозицията, която се опитва да промени режима в Сирия, се радва на сериозна подкрепа от правителството на Турция, което пряко се намесва във вътрешните работи на страната“, категоричен бе митрополит Теодосий.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rrosso
Категория: История
Прочетен: 41276
Постинги: 8
Коментари: 9
Гласове: 82
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930